Gazdaság

Immár 4. éve népszerű a Generali 14 milliós összdíjazású fenntarthatósági pályázata

Generali
Generali
Az elmúlt évek súlyos válságai a mindennapokban és a gazdasági környezetben is kihívásokat állítanak az európai kis- és középvállalkozások elé: amellett, hogy a kkv-k pénzügyileg is nehéz helyzetbe kerülnek, a fenntarthatósági törekvések megvalósítása is energiát igényel. Négy évvel ezelőtt a szektor megsegítése céljából hívta életre a nemzetközi Generali Csoport az EnterPrize vállalkozásfejlesztő és szemléletformáló programot, melynek fenntarthatósági pályázatára idén is szép számmal jelentkeztek hazai kis- és középvállalkozások.

A Generali Csoport EnterPRIZE kezdeményezéséhez a hazai Generali Biztosító immáron negyedik éve csatlakozik. A Környezetvédelem kategóriában azon kkv-k pályázhattak, melyeknél központi kérdést jelentenek az olyan, a környezetvédelemmel kapcsolatos tervek, mint például az újrahasznosítás vagy a fogyasztók környezetvédelmi tudatosságának erősítésére indított kommunikáció. A Közösségi kategóriába azon vállalatok pályázatait várták, melyek programjaiban cél a munkavállalók, illetve akár azok családjainak támogatása különféle rendezvényekkel, programokkal, amik hatással vannak a közösség alakítására.

2024-ben a Környezetvédelem kategória győztese a Multifelt Factory Kft. lett, melynek elődje organikus gyapjúfilc gyártásával foglalkozik már 1896 óta. Az EnterPrize pályázaton elnyert 7 millió forint felhasználásával a tervük a hulladékmentesség: úgynevezett öko akusztikus paneleket készítenek majd a melléktermékekből, amik 100%-ban természetes anyagból állnak, és kiváló hangelnyelő képességgel rendelkeznek. Hosszú távú tervük hazai tervezőkkel (filc lámpabúra, térelválasztó paravánok) közösen alkotni, illetve a gyapjút, mint remek alapanyagot népszerűsíteni.

A Közösségi kategóriában a Neteducatio Kft. nyerte el a támogatást. A 20 éve működő cég  ötlete a pedagógusok iránti elkötelezettségből fakadt. A pályázaton elnyert 7 millió forintos támogatás segítségével egy multifunkciós, motivációs és rekreációs pontot hoznak létre, amely egyaránt szolgálja a pedagógusok testi-lelki megújulását, valamint egy olyan közösségi tér kialakítását, ahol szakmai és közösségi programok révén további támogatást kaphatnak.

A Generali most és a jövőben is elkötelezett lesz a kkv szektor támogatása és fenntarthatósági szemléletformálása mellett, ugyanakkor fontosnak tartja annak erősítését, hogy a kiegyensúlyozott vállalati működés egyik alapja a kármegelőzés. Ez utóbbi kiemelten fontos a jelenlegi változó környezetben, illetve a szélsőséges időjárási körülmények miatt is, így a vállalat igyekszik felhívni a figyelmet ennek fontosságára.

Generali – Biztosítások, ügyintézés , kárbejelentés – Generali

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik