Gazdaság

Bajban a Tupperware, csődeljárást kezdeményeztek

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

A Tupperware Brands és néhány leányvállalata csődeljárást kezdeményezett az Egyesült Államokban – szúrta ki a Portfolio.hu. Ha műanyag élelmiszer-tároló edényről van szó, valószínű, hogy sokaknak a Tupperware ugrik be először – a márkanév szinte az élelmiszer-tároló edények szinonimájává vált, és az 1946-ban alapított cég sokáig uralta a piacot. Sokan „Tupperware partikat” tartottak otthonukban, hogy ismerőseiknek eladják a műanyag dobozokat.

A cég bevételei azonban évek óta csökkentek, és bár a koronavírus-járvány idején megugrott a kereslet a Tupperware termékei iránt (a korábbinál többen főzhettek otthon), utána újra lejtmenetbe került az értékesítés. Emellett az emelkedő nyersanyagárak, a béremelések és a szállítási költségek növekedése is csökkentette a cégnél a profitmarzsot – részletezte a portál az okokat. Már tavaly kimondták, hogy csődbe mehetnek, ha nem tudnak gyorsan új finanszírozást szerezni.

A bajba jutott vállalat bírósági engedélyt fog kérni az üzletág értékesítési folyamatának megkezdésére, de közben a csődeljárás alatt is folytatnák a működést, a vevők kiszolgálását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik