Gazdaság

Milliós ülőgarnitúrák kerültek Orbán Viktor munkahelyének teraszára

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Még kényelmesebb körülmények között fogadhatja vendégeit Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban – írja az mfor.hu a Várkapitányság Zrt. nyilvános szerződései alapján.

A Miniszterelnökség tulajdonosijog-gyakorlásával működő Várkapitányság Zrt. a Budavári Palota és környezetében található, állami tulajdonú műemlék ingatlanok, így a Várkert Bazár és más felépítmények, valamint az ezen területen fekvő zöldfelületek vagyonkezelésével, fejlesztésének előkészítésével, lebonyolításával és az üzemeltetés mindennapos feladataival foglalkozik.

Az egyik, június 6-tól szeptember 26-ig érvényes szerződés, például, kültéri (terasz) ülőgarnitúrák beszerzéséről szól a Karmelita épületegyüttesbe. A partner a Pápai Asztalos Kft., a nettó érték pedig 8,7 millió forint. A cég már otthonosan mozog a Budavári Palotában, hiszen ők készítették a Szent István terem famunkáit is, de az ő munkájukat dicséri a parlament 2014-ben elkészült, új ülésterme is – olvasható a portálon.

Valószínűsíthető, hogy prémium minőségű ülőgarnitúrákról van szó, hiszen a terasz eleve kiemelt fontosságú része a miniszterelnök munkahelyének, a dolgozószobájából ide szokta kikísérni a hazai és külföldi vendégeit.

A Várkapitányság további szerződéseiből az derül ki, hogy a legnagyobb tételeket Balásy Gyula cégei húzzák be. 2024. július 1. és december 31. között Magyarország második alkalommal tölti be az Európai Unió Tanácsának elnöki tisztét. Az uniós elnökséghez kapcsolódó rendezvénysorozatra a Lounge Event Kft.-vel kötöttek egy 277,5 millió forintos megállapodást. A cég a kormányzati propagandakampányok fő felelősének, Balásy Gyulának a tulajdona.

Ez viszont csak aprópénz ahhoz képest, hogy a szintén a milliárdos vállalkozóhoz köthető New Land Media Kft. egy 800 millió forintos szerződést kapott a Várkapitányságtól, cserébe turisztikai és kulturális programokat kell népszerűsíteniük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik