Gazdaság

Hernádi Zsolt keményen bírálta a magyar gazdaságpolitikát

Farkas Norbert / 24.hu
Hernádi Zsolt a MOL Campus épületének átadásán 2022 december 8-án
Farkas Norbert / 24.hu
Hernádi Zsolt a MOL Campus épületének átadásán 2022 december 8-án

Kritikusan beszélt Hernádi Zsolt, a Mol vezére a magyar kormány gazdaságpolitikájáról az MCC Feszt nagyszínpadán, írja a 444.hu. Szerinte a magyar gazdaságpolitika diszfunkcionálisan működik.

Nem biztos, hogy ez kellő súllyal van meg a döntéshozók fejében. A különadók és a szabályozói bizonytalanság miatt a beruházások csökkenését fogjuk látni. Az egyik első, amit egy beruházó megnéz, a szabályozói kiszámíthatóság. Persze, négy éve havária van, de nem mindegy, hogy utána mit csinálunk, és meddig hivatkozunk erre a haváriára

– mondta.

Másfél éve én is azt látom, hogy több a lukfoltozás. Egy vállalkozó, cégvezető nem tudja korlátlanul növelni a bevételeit, mint a kormány egy adóemeléssel.

– tette hozzá.

Rónai Egon arról kérdezte ezután, hogy mitől meri nyilvánosan kritizálni a kormányt. Erre Hernádi válasza az volt, hogy már nemcsak a Molról, hanem az egész tágabb gazdaság- és iparpolitikáról van szó, és ezeket a kritikákat már elmondta Orbán Viktornak és Nagy Mártonnak.

Higgyék el, amíg mi nem szólalunk fel, addig nem kell aggódni. Ha megint bejönne egy árstop, abból hamarabb lenne üzemanyaghiány, mint ebből

– mondta Hernádi arra, hogy jön-e olaj Ukrajnán keresztül. Ez egybevág azzal, amit az Európai Bizottság is mondott. 

Hernádi nem először kritizálja a magyar gazdaságpolitikát. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik