Gazdaság

Új, nemzetközi divatmárka érkezik Magyarországra, nyolc üzletet nyitnak

Getty Images
Getty Images
Globális növekedési stratégiájának részeként nyolc új üzletet nyit Magyarországon a török divatmárka, a Koton. Az üzletek az Adventum által kezelt ingatlanokban kapnak helyet, és a tervek szerint 2024-ben kezdik meg működésüket. Az aláírásra Isztambulban került sor, ahol A. Bülent Sabuncu, a Koton vezérigazgatója és Bárány Kristóf, az Adventum Csoport alapító partnere is jelen voltak - közölte a cégcsoport.

A Koton középtávú tervei között szerepel 130-150 új üzlet megnyitása világszerte, elsősorban külföldön. Az első üzletek már 2024 utolsó negyedévében megnyílnak, melyek mindegyike bevásárlóközpontokban kap helyet, köztük három Budapesten.

A vidéki városok közül Sopronban, Debrecenben, Szegeden és Székesfehérváron is lesznek Koton boltok. Az összesen több mint 6000 négyzetméternyi eladótérrel rendelkező üzletek közül a legnagyobb a Köki Bevásárlóközpontban lesz, amelyet mintegy 1000 négyzetméter alapterületen alakítanak ki – idézi közleményüket a portfolio.hu.

A döntés kapcsán A. Bülent Sabuncu kiemelte: “Globalizációs stratégiánkkal összhangban folytatjuk növekedési kezdeményezéseinket. Tavaly bevételeink 34,5%-a nemzetközi tevékenységünkből származott.”

Bárány Kristóf hangsúlyozta: “A Koton Törökország egyik legnagyobb divatmárkája. Örömmel tölt el bennünket, hogy segíthetjük őket magyarországi terjeszkedésükben.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik