Gazdaság

Londoni tanácsadó cégnél lett vezérigazgató Bajnai Gordon

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Bajnai Gordont nevezték ki vezérigazgatónak a londoni székhelyű Campbell Lutyensnél. A volt miniszterelnök 13 éve dolgozik tanácsadó cégnél, kezdetben tanácsadói igazgatóként, majd vezetőként a cég globális infrastruktúráért felelt. Bajnai Gordon több éve Londonban él, a Forbes májusban mutatta be londoni karrierjét. A cikkből kiderül, hogy Bajnai „globális pénzügyi tranzakciók sűrűjében mozog. Olyan nemzetközi szervezetekbe kap meghívást, ahová maroknyian jutnak a világelitből.”

A cég a private capital piacon, a tőzsdén kívüli, alternatív intézményi tőkebefektetések területén tevékenykedik. A világnak azt a részét fedik le, ahol nagy nyugdíjalapok, szuverén alapok, biztosítók, tekintélyes családi alapítványok – körülbelül kétezer ilyen intézményi befektető – keresik a tőke helyét, durván 12 billió (12 ezer milliárd) dollár – átszámítva 4,4 trillió forint – értékben – írta a Forbes korábban.

Indulásuk óta eddig legalább 250 milliárd dollár tőkét közvetítettek zárt körben, további 120 milliárd dollárnyi másodpiaci tranzakciót menedzseltek, és olyan jelentős iparági felvásárlásoknál voltak tanácsadók, mint például egy év eleji – az angolszász sajtóban széleskörűen és nagy lelkesedéssel tálalt – felvásárlás: az amerikai General Atlantic és a brit Actis fúziója (a CL az Actis tanácsadója volt).

A legnagyobb alap, amin most dolgozom, 25 milliárd dollár (9,2 billió forint) lesz, amikor majd meglesz. Név nélkül annyit mondhatok róla, hogy a világ legnagyobb infrastruktúraalap-kezelőjének adunk tanácsot

– nyilatkozta Bajnai Gordon májusban a Forbesnak. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik