Gazdaság

Téves tájékoztatásra figyelmeztet a nyugdíjguru

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A magyarorszag.hu hivatalos portálon fél éve tévesen tüntetik fel a megváltozott munkaképességű személyek ellátásánál, valamint a kivételes rokkantsági ellátás igénylésénél a feltételeket – hívta fel a figyelmet a nyugdíjguru.hu-n Farkas András nyugdíjszakértő, azzal, hogy a hiba SOS javítandó.

A gond az, hogy a hivatalos portálon a jogosultak körénél még mindig azt írják, hogy feltétel, hogy az igénylő ne részesüljön pénzbeli ellátásban. Ez még szerepelt szemlénk megjelenésekor is az „adatlap a megváltozott munkaképességű személyek ellátásának megállapítása iránt” címmel fent lévő tájékoztatóban és az „adatlap a kivételes rokkantsági ellátás megállapítása céljából” olvasható anyagban is. Holott mint Farkas András írta, 2024 január elseje óta már nem feltétel egyik ellátás igényléséhez sem, hogy az ellátást igénylő ne végezzen kereső tevékenységet.

Mint a nyugdíjszakértő felhívta rá a figyelmet, mindkét dokumentumon 2022 december 5-án változtattak utoljára. Tehát idén januárban, amikortól törölték a feltételt, a hivatalos tájékoztatás nem változott. Vagyis félretájékoztatják a potenciális igénylőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik