Gazdaság

Szombaton megint drágul a benzin

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Szombaton ismét változik a benzin ára, ezúttal 3 forinttal kell majd többet fizetnünk a kutakon érte, írja a holtankoljak.hu. A gázolaj ára változatlan marad a hétvégén, így a következő átlagárakkal zárul a hónap:

  • 95-ös benzin: 613 forint/liter,
  • gázolaj: 629 forint/liter.

A Nemzetgazdasági Minisztérium pénteken adott ki egy közleményt, amelyben azt írták, hogy a kormány felszólítja az üzemanyagkereskedőket: az üzemanyagáraknak a szomszédos országok átlagára alatt kell lennie. Jelezték: ellenkező esetben a kormány továbbra is kész beavatkozni az üzemanyagpiacon.

Csütörtöki cikkünkben részletesen foglalkoztunk a témával, megállapítottuk, hogy nagyjából az önkormányzati és EP-választás idejéig masszívan csökkentek a hazai üzemanyagárak, utána azonban felfelé mentek. Valamint hogy éppen a voksolást követően módosított a Mol az árváltozás-közzététel menetrendjén is, így első pillantásra úgy tűnik, mintha az elmúlt hetekben „felülről” rángatták volna a benzin- és dízelárakat. Kiderült azonban, hogy egészen másról volt szó. Az elmúlt két hét és az azt megelőző időszak árváltozásai csakis a kőolaj- és kőolajtermék-jegyzésárakkal, illetve a forint/dollár árfolyamváltozással magyarázhatók a megszólaló szakértő szerint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik