Gazdaság

Otthonfelújítási program: már elérhető a kulcstermékek listája

Komka Péter / MTI
Komka Péter / MTI

Újabb részletek jelentek meg az otthonfelújítási támogatásról, az ofp.emi.hu weboldalán már elérhető a kulcstermékek listája – írja a Világgazdaság.

Az Otthonfelújítási Programban támogatott beruházásokhoz használható kulcstermékeket az ÉMI Nkft. környezeti minősítése során minél jobb értéket elérő építőanyagok alkotják. Az adatbázisban megtalálhatók azon hőszigetelők, nyílászárók, illetve hő- és melegvíztermelő berendezések, amelyek a vonatkozó európai uniós jogszabályok szerinti megfelelőségi nyilatkozattal rendelkeznek.

Fontos, hogy csak az ezen a listán szereplő termékek közül választhatnak az igénylők, amennyiben részt kívánnak venni a programban. 

Így biztosított, hogy a felújítások során olyan építési termékek és berendezések kerüljenek beépítésre, amelyek hozzájárulnak az épületek energiahatékony üzemeltetéséhez, a fenntarthatósági célok eléréséhez is.

Jövő hétfőtől, július 1-jétől nyújtható be kölcsönkérelem az Otthonfelújítási Programra az MFB Pont Plusz lakossági hálózat bankfiókjaiban. A program keretében a kormány kamatmentes kölcsön és vissza nem térítendő támogatás kombinációjával segíti az 1990 vége előtt használatbavételi engedélyt kapott családi házak energetikai korszerűsítését. A pályázat fő eredményfeltétele, hogy a 30 százalékos primer energiamegtakarítást mindenképp szükséges elérni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik