Gazdaság

A Packeta tulajdonosa megvette a Foxpostot

Róka László / MTVA
Róka László / MTVA

Nemzetközi tulajdonossal folytathatja a további dinamikus növekedést a Foxpost, miután a csomagautomata vállalatot értékesítette a Wallis Csoport és a Trueway. A vevő a cseh Packetát is tulajdonló befektetői konzorcium, amely minden zárási feltétel teljesülése után válhat a sikeres magyar startup tulajdonosává.

A Wallis Csoport, a Trueway (korábbi nevén Finext) és a Foxpost-alapítók már megállapodtak a vállalat értékesítéséről. A vevő a CVC Capital Partners és az EMMA Capital Group által létrehozott konzorcium. A tranzakció 2024-ben zárulhat az összes feltétel teljesülése, így többek között a versenyhatósági engedély megszerzését követően.

A Foxpost egy magyar startup, méghozzá sikeres – a hazai csomagautomata-piac első szolgáltatójaként 2014-ben 62 beltéri automatával kezdte meg működését. A kezdéskor a hazai magánbefektetői piac két meghatározó szereplője, a Wallis Csoport és a Trueway látott fantáziát a Foxpost alapítóinak terveiben, és tőkével, valamint menedzsment tapasztalataival támogatta a magyar startup céljainak megvalósítását. A Foxpost az elmúlt években dinamikusan növekedett, és ma már több mint 1200 automatával rendelkezik országszerte. A Foxpostnak több ezer e-kereskedelmi partnere van, 2023-ban közel 10 millió csomagot kézbesített.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik