Gazdaság

Ki kell adni, mi alapján oszt pénzt a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft.

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Lassan 10 éve osztja az állami lottócég szponzorpénzeit a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft., de ez a pénzosztás átláthatatlan. A nyilvánosságra került információk alapján ez a vállalat egy kifizetőhelynek is minősíthető, hiszen udvari zenészek mellett a kormánynak rendszeresen színpadot ácsoló Rákóczi Szövetség is kap támogatást – írja Komjáthi Imre országgyűlési képviselő (MSZP) közleményében.

Az évek során 100 milliós nagyságrendű támogatás járt Rogán-Gaal Cecíliának is, aki fitnesz rendezvényére költhette a közpénzes támogatást. A Rogán Antal felügyelete alatt lévő cég pénzesőjéből nem maradt ki a Kommentár Alapítvány sem, amely tavaly novemberben 40 milliót kapott. Gyakran bukkannak fel udvari zenészek is a támogatottak között, például az Ismerős Arcok zenekar, Pataki Attila, illetve a Tóth Gabi koncertjeit szervező cég is.

Komjáthi Imre azért perelte be a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft-t, hogy tisztán lehessen látni a döntések hátterét, a bíróság pedig elsőfokon mindenben igazat adott az MSZP társelnökének. A cégnek ki kell adnia a támogatási szabályzatokat, valamint a döntéseket előkészítő tanácsadó testület javaslatait tartalmazó dokumentumokat. Így hamarosan fény derülhet arra is, hogy mire kértek és kaptak pénzt a támogatottak.

Kapcsolódó
Megnyílt a pénzcsap a Szerencsejáték Zrt.-nél: Szijjártó és Rogán köre is jól járt
Május-júniusban is megpörgették a pénzhelikoptert az állami kifizetőhelyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik