Gazdaság

Idősgondozás: mesésen kereshet Ausztriában, aki bevállalja

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Az idős- és beteggondozás különösen keresett szakma Ausztriában, és akadnak olyan helyek, ahol szállást, valamint útiköltség-támogatást is adnak pluszban. A legtöbb helyen az elvárások között az alapszintű német nyelvtudáson és tapasztalatokon kívül mást nem kérnek – írta a Pénzcentrum. És hogy mennyit lehet keresni?

A portál gyűjtése alapján havi bruttó 2700–4500 eurót, ami nettóban 2133–3555 euró lehet, így forintba átszámítva a havi nettó kereset 825 ezer és 1,37 millió forint között mozoghat. Átlagolva tehát majdnem havi nettó 1 millió forint lehet a kereset. Az ottani magasabb megélhetési költségeket is figyelembe véve ez annyi, mintha itthon valaki nettóban havi 550 ezer forint körül keresne – tették hozzá. Ami magasabb összeg, mint a legutóbbi magyar nettő átlagkereset volt (416 ezer forint), és több, mint az egészségügyi és szociális szférában foglalkoztatottak havi nettó 435 ezer forintos hazai átlaga.

Arra is kitérnek, hogy bár nagyon imponáló a fizetés, ez a munka sok lemondással jár, távol lenni a családtól és maga az idősek, betegek gondozása is megterhelő lehet sokak számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik