Gazdaság

Üzemanyagok: szerdától véget ér az áresés a kutakon

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
A pénteki rendkívüli döntés után hétfőn a megszokott időpontban döntött a nagykereskedő az üzemanyagárról. A héten szerdán nem változik a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

A holtankoljak.hu szerint átlagárakat tekintve az alábbiakkal találkozhatunk a benzinkutakon, jelen állás szerint május 16-a csütörtökig:

  • 95-ös benzin: 612 forint/liter
  • Gázolaj: 609 forint/liter

Miután pénteken rendkívüli árdöntés született, ami mától lépett életbe, a fenti átlagárak tartanak ki csütörtök éjfélig.

A portál előrejelzésében azt írta, az olajárak alakulása, illetve a forinterősödés alapján a mostani héten mérséklődhet az üzemanyagárak zuhanó tendenciája. Ezzel együtt itthon a benzin és a gázolaj esetében csak kisebb korrekciókat várnak.

Az átlagárak mindkét termék esetében 610 forint körül vannak, de egyre több kúton lehet 5-ös számjeggyel kezdődő árakkal találkozni.

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a kormány arra jutott, hogy az elmúlt hetekben az üzemanyag-kereskedők alkalmazkodtak a kéréséhez: annak eleget téve közelítették áraikat a szomszédos országok átlagáraihoz. Ezzel együtt továbbra is kéthetente ránéznek a benzinárakra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik