Gazdaság

Fontos határidőre figyelmeztet a NAV

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Április 15-én éjfélig lehet befizetni a gépjárműadót – hívja fel a határidőre a figyelmet közleményében a NAV. Azt is írják, hogy a járművek tulajdonosai, üzembentartói hogyan tudják legegyszerűbben befizetni az adót: az elektronikus tárhelyre kapott határozatokban szereplő linkre kattintva, vagy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) applikációjában, a NAV-Mobilban. A pénzforgalmi számla nyitására kötelezettek pedig átutalással rendezhetik a befizetést.

  • Utalással a NAV Belföldi gépjárműadó bevételi számlájára (10032000-01079160) teljesíthető a kötelezettség, ahol a közleménybe adószámot vagy adóazonosító jelet kell írni.

Részletfizetést is lehet kérni – maximum öt részletet –, 2024. június 30-ig. A gépjárműadóra automatikusan járó öthavi pótlékmentes részletfizetést magánszemélyek és egyéni vállalkozók vehetik igénybe. A likviditással küzdő gazdálkodó szervezetek – a törvényi feltételek fennállása esetén – részletfizetést, fizetéshalasztást kérhetnek.

A gépjárműadó befizetése a NAV-Mobil Gépjárműadó-menüpontjában vagy a NAV ügyintéző felületén, az Ügyfélportálon (ÜPO) is pillanatok alatt teljesíthető. Az applikáció letölthető a Google Play és az App Store kínálatából is, de mindig a legfrissebb verziót kell használni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik