Gazdaság

Ásványvizet hívott vissza a Szentkirályi tisztítószer jelenléte miatt

MTI Fotó / Ujvári Sándor
MTI Fotó / Ujvári Sándor
A Szentkirályi Magyarország kéri azon fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, melynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkirályi termékbe csekély adagban tisztitószer került. A termék nagyobb mennyiségben történő fogyasztásának egészségügyi kockázata lehet, azonban a szennyezés már a kibontás után felismerhető, mert a víznek kellemetlen szaga van, és az íze sem a megszokott Szentkirályi vízé – olvasható az Auchan honlapján.

A termékutat követő rendszer segítségével a Szentkirályi időben visszahívta az érintett termékek túlnyomó többségét a raktárakból és boltokból, ám az Auchan áruházakban néhány fogyasztó már vásárolt a termékből, mielőtt azokat eltávolíthatták volna a polcokról.

A Szentkirályi kéri az érintett vásárlókat, hogy a fent jelzett terméket vigyék vissza az áruházba (blokk nem szükséges), ahol vették, vagy hívják a Szentkirályi fogyasztói vonalát a 06-80-200-329-es telefonszámon. A cég természetesen megtéríti a nem megfelelő minőségű termékek árát vagy kicseréli azokat.

A más szavatossági idővel rendelkező, illetve más boltokban vásárolt Szentkirályi termékek továbbra is biztonsággal fogyaszthatók – közölte a cég.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik