Gazdaság europoli

Jön az azonnali utalás euróban is

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Elfogadta az Európai Unió az azonnali átutalásra vonatkozó szabályokat, így már eurót is lehet majd másodperceken belül utalni bármelyik napszakban.

Az Európai Unió Tanácsa közleményben azt írja, az újszabályok javítani fogják az európai gazdasági és pénzügyi szektor autonómiáját, és csökkentik a függést a harmadik országbeli pénzügyi intézményektől.

Az új rendelet szerint minden uniós polgár a nap bármely szakában, tíz másodpercen belül tud majd pénzt utalni, nemcsak saját országában, hanem akárhol a közös határokon belül.

A bankoktól elvárják, hogy teljesítsék az azonnali utalást, és hogy annak díjai ne legyenek magasabbak a normál átutalásokénál. A hivatali időn kívül egyes bankok maximalizálhatják az átutalható összeget.

Magyarországon ugyanezt a rendszert négy éve vezették be, húszmillió forintot lehet utalni vele.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik