Gazdaság

Nem spam, ha ilyen e-mailt kapott, tényleg frissíteni kell az OTP Simple alkalmazását

Olvasónk több e-mailt is kapott az OTP-től arról, hogy frissítse a Simple alkalmazást, de nem volt benne biztos, hogy spammel, adathalász levéllel van-e dolga, vagy pedig tényleg a bank kereste-e meg, és nyugodtan rákattinthat. Már csak azért is kételkedett, mert az e-mailben volt egy elütés – találsz helyett azt írták, talász. Márpedig a spamek, adathalász levelek kiszűrésével kapcsolatban mindig figyelmeztetnek, hogy ha hiba van a levélben, akkor gyanakodjunk.

Elküldtük a banknak az olvasónk által kapott e-maileket, és megkérdeztük az OTP-t, spamekről van-e szó, vagy sem. Megerősítették, hogy a szóban forgó e-mailek (feladó a simple@simpleapp.hu) a Simple alkalmazást fejlesztő és üzemeltető OTP Mobiltól érkeztek.

Az aktív felhasználói tábor minél teljesebb körű tájékoztatása érdekében két frissítésre vonatkozó e-mailt is küldött a cég:

  • február 19-én, hajnali 2:30-kor illetve,
  • február 19-én, délután 18:45-kor

Az e-maileknek köszönhetően a Simple felhasználók nem az alkalmazás aktív használatakor (például autópálya-matrica vásárlás vagy parkolás indításkor) szembesülnek azzal, hogy az alkalmazást frissíteni szükséges – tették hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik