Gazdaság

Az Erste Banknál is jön az inflációkövető díjemelés, ennyivel nőnek az árak

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Az Erste Bank teljes lakossági ügyfélkörére átlagosan 13 százalékos lesz az idei áremelkedés május 1-jével

– közölte a bank az MTI-vel pénteken.

A tájékoztató szerint az Erste „mérlegelve a lakossági bankszámla- és kártyadíjak inflációs emelési lehetőségét és ennek hatását”, valamint néhány kiemelt ügyfélkörével kapcsolatos üzletpolitikáját, úgy döntött, hogy az elsődlegesen digitális ügyfeleknek szóló George számlák és kártyák, illetve a gyerek- és a diákszámlák, és ezekhez tartozó kártyák számlavezetési, utalási díjai és a számlákhoz kapcsolódó kártyadíjai nem változnak majd. Megjegyezték, hogy hasonlóan a tavalyi évhez, az Erste idén sem érvényesíti az inflációs emelés lehetséges maximum mértékét, 17,6 százalékot.

Mint azt már korábban beharangoztuk, a telekommunikációs cégek után idő kérdése volt, hogy a bankok is inflációkövető díjemelés mellett döntsenek, aminek keretében a nagy szolgáltatók automatikusan rátestálják a tavalyi inflációt az idei áraikra. Nem az Erste az első, ami a hazai bankok közül ezt először meglépte, korábban a K&H Bank már jelezte, hogy a jogszabály adta lehetőségekkel élve, 2024 április elsejétől emeli számlaszolgáltatásai díját. Az emelés mértéke náluk megegyezik a 2023. évi átlagos infláció mértékével, azaz a számlacsomagok díjai 17,6 százalékkal emelkednek.

Kapcsolódó
Ez fájni fog: nem nyelnek tovább, díjat emelnek a szolgáltatók
A nagy szolgáltatók automatikusan ráverik a tavalyi inflációt az idei áraikra. A kicsiknek több a veszíteni valójuk, ők inkább kivárnak, és több lépcsőben próbálnak majd emelni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik