Gazdaság

Már jön az értesítő a bankoktól is a borsos inflációkövető díjemelésről

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A telefonos szolgáltatások mellett a banki díjak is drasztikusan, inflációkövetően drágulnak áprilistól. A bankok a napokban teszik közzé az emelésről szóló közleményeket – írja a BiztosDöntés, kitérve arra, hogy a K&H Bank már jelezte is ügyfelei felé, hogy a jogszabály adta lehetőségekkel élve, 2024 április elsejétől emeli számlaszolgáltatásai díját. Az emelés mértéke megegyezik a 2023 évi átlagos infláció mértékével, azaz a számlacsomagok díjai 17,6 százalékkal emelkednek. 

A Magyar Nemzeti Bank statisztikáira hivatkozva azt is írják, hogy a bankok működési költségei az elmúlt évben 16,4 százalékkal emelkedtek, ezen belül a személyi jellegű ráfordítások 21 százalékkal nőttek. A fentiek alapján szerintük komoly remény nincs arra, hogy a bankok díjemeléseikben komolyabb önmérsékletet tanúsítsanak.

Tegyük hozzá, hogy mint a Bank360 megírta, szintén az MNB (előzetes) adatai szerint a magyarországi bankok adózott eredménye 2023-ban csaknem a triplája lett az előző évinek, és a dolgozók bérét is jól megemelték a pénzintézetek.

Kapcsolódó
Ez fájni fog: nem nyelnek tovább, díjat emelnek a szolgáltatók
A nagy szolgáltatók automatikusan ráverik a tavalyi inflációt az idei áraikra. A kicsiknek több a veszíteni valójuk, ők inkább kivárnak, és több lépcsőben próbálnak majd emelni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik