Gazdaság

Kivett a tartalékból 51 milliárd forintot a kormány, majd szétosztotta

MTI / Kovács Tamás
Gyulay Zsolt, a Hungaroring Zrt. vezérigazgatója a Forma-1-es Magyar Nagydíj helyszínén, a mogyoródi Hungaroringen 2023. július 20-án.
MTI / Kovács Tamás
Gyulay Zsolt, a Hungaroring Zrt. vezérigazgatója a Forma-1-es Magyar Nagydíj helyszínén, a mogyoródi Hungaroringen 2023. július 20-án.

A kormány kedd este közzétett határozata szerint a központi tartalékból kivettek 51 milliárd forintot – írta meg a hvg.hu.

A portál megnevezi az ebből kiosztott legnagyobb tételeket is:

  • gazdaságfejlesztési feladatokra, ezen belül a gazdasági ellenálló képesség fejlesztése és ipari alkalmazott technológiák bevezetésére 27 milliárd,
  • a Hungaroringre 10 milliárd,
  • egyházi működési, program és fejlesztési támogatásokra 7 milliárd,
  • az Igazságügyi Minisztérium dologi kiadásaira 3,2 milliárd forint jut.

Más tárcák is kaptak támogatásokat – a Központi Maradványelszámolási Alapból kivett pénzekből a kormány a BM-hez tartozó vízügyi igazgatóságoknak juttatott beruházásokra 2 milliárdot, a Pénzügyminisztérium pedig dologi kiadásokra kapott 3,7 milliárdot. A portál megjegyzi, bár általában a Nemzetgazdasági Minisztériumot erősítik az utóbbi idők döntései, a mostani költségvetési átcsoportosítás során ettől a tárcától 2,2 milliárd forintot átadnak az Építési és Közlekedési Minisztériumnak az oda tartozó cégek tulajdonosi joggyakorlásával kapcsolatos kiadásokra.

Ismét megcsapolták a rezsivédelmi alapot, onnan az Energiaügyi Minisztérium kap pénzt például a „villamosenergia-termelés mint rendszerbiztonsági szolgáltatás ellentételezésére” – írja a hvg.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik