Gazdaság

Új üzletbe fog a bank, amelyben Tiborcz István is érdekelt

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

2024. január 10-én aláírták a De Lage Landen International B.V. és a Gránit Bank között az adásvételi szerződést – a bank közleménye szerint megvásárolják a De Lage Landen Finance Zrt.-t és a De Lage Landen Leasing Kft.-t. A tranzakció a szükséges (Magyar Nemzeti Bank és Versenyhivatal által kibocsátott) engedélyek kézhezvételét követően zárul. A zárást követően a megvásárolt cégek Gránit Pénzügyi Zrt. és Gránit Lízing Kft. (lízingcégek) néven – a korábbi  kiszolgálási színvonalat és termékkínálatot megtartva – működnek tovább. A lízingcégek elődei több mint 30 éve vannak jelen a magyar piacon, és az utóbbi 15 évben az eszközalapú finanszírozási megoldásokban  globálisan piacvezető holland székhelyű DLL csoport tagjaként megbízható finanszírozási partnerei a vállalkozásoknak, több alszegmensben is piacvezető szereplők.

A bank közleményében hangsúlyozta, az ügyfeleknek a tulajdonosváltás kapcsán semmiféle teendőjük nincsen. Arra is kitértek, hogy a tranzakció illeszkedik a Gránit Bank hosszú távú stratégiájába, amelynek keretében – többek között – a lízing üzletág fejlesztését tűzte ki célul.

A Gránit Bank 2023-ban is folytatta a növekedést: az előzetes adatok alapján mérlegfőösszege meghaladta az 1270 milliárd forintot, az adózás előtti eredménye meghaladja a 20 milliárd forintot.

Információink szerint a Gránit Bankban a Tiberis Digital Kft.-n keresztül 44,83 százalékos érdekeltsége van Tiborcz Istvánnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik