Gazdaság

Helyreállt a belépés a Napenergia Plusz Programba

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Frissítünk!

„A rendszerhibát elhárították, a belépés a pályázati felületre helyreállt. Már négyezer felett jár a benyújtott előregisztrációs kérelmek száma.”

közölte az Energiaügyi minisztérium hétfő délután.

Január 15-étől indult el a lakossági regisztráció a Napenergia Plusz Programban. A 75,8 milliárd forintos keretből azok kaphatnak támogatást , akik 4-5 kWh-s teljesítményű napelemet léetsítenek, és hozzá 7,5-10 kWh kapacitású energiatárolót. A támogatás a beruházás értékének 66 százaléka lehet, legfeljebb 5 millió forint, és a keretösszeg alapján mintegy 15 ezer háztartás élhet a lehetőséggel.

A lakossági regisztráció azonban nehézkesen indult január 15-én – a program oldalára tájékoztatót tettek ki, miszerint a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ-belépés) oldalon bekövetkezett rendszerhiba miatt jelenleg (mi 11.40.-kor ezt tapasztaltuk) akadozik a belépés a Napenergia Plusz Program pályázati felületére. Azt is írják, hogy a pályázati felület azonnal elérhető, ahogy a KAÜ-belépés helyreáll.

Kicsit később visszanéztünk az oldalra, akkor az alábbi tábla fogadott minket.

Kaptunk másmilyen, fennakadást jelző képernyőképet is.

Mint egyik olvasónk felhívta rá a figyelmünk, a többi ügyfélkapus ügyintézés is  megakadt – kipróbáltuk (12.25-kor), de nem jutottunk el a belépésig, csak az „azonosítás, átirányítás folyamatban…” képernyőképig.

Fél egykor egyik olvasónknak jelezte, neki nem sokkal korábban 700 perc várakozási időt jelzett a rendszer.

Később 13.40. körül) ez a kép látszott a KAÜ-n.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik