Gazdaság

Csaknem egymilliárd forinttal nőtt az Ötöslottó főnyereménye

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Rekordok jöhetnek, már nem terheli személyi jövedelemadó a lottónyereményeket.

Csaknem egymilliárd forinttal nőtt az Ötöslottó főnyereménye egyik hétről a másikra, miután a nyereményeket terhelő személyi jövedelemadó (szja) megszűnt januártól. A Szerencsejáték Zrt. közölte, hogy az alapjáték változatlan ára mellett így növekednek a nyeremények összegei, gyorsul a főnyeremény halmozódása is.

A tradicionális számsorsjátékok nyereményeit korábban 15 százalékos személyi jövedelemadó terhelte, amit a Szerencsejáték Zrt. vont le és fizetett meg a költségvetésnek. Uszkay-Boiskó Sándor stratégiai igazgató szerint a törvénymódosítás hatására minden számsorsjátéknál emelkednek a várható főnyeremények, az elérhető nyeremények, de a növekedés az egyes nyerőosztályoknál eltérő lehet. A növekményt a Luxornál és az Eurojackpotnál egységesen osztották szét, ám az Ötöslottó, a Hatoslottó és a Skandináv lottó esetében a legalsó és a legfelső nyereményosztályban lesz nagyobb eltérés, ott várhatóak kiugró, akár rekordnyeremények is, tette hozzá.

Az Ötöslottónál már féléve halmozódik a főnyeremény, a januári első sorsolás után 900 millió forinttal (4,9 milliárdra) ugrott a nyereményérték. Az eddigi legnagyobb nyereményt, 6,5 milliárd forintot 2020. március 28-án vitte el egy szerencsés játékos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik