Gazdaság

Január 2-ára korrigálta az üzemanyagárakat a legtöbb benzinkút

MTVA/Bizományosi: Róka László
MTVA/Bizományosi: Róka László

Január 1-jén 41 forinttal emelkedett egyes, a nem a Mol-Csoporthoz tartozó kutakon az üzemanyag ára, azonban január 2-ára kénytelenek voltak korrigálni az árakat, írja az Index.

December végén Orosz András, a Mol magyarországi kiskereskedelmi igazgatója jelentette be, hogy a fogyasztók érdekeit figyelembe véve két részletben érvényesítik a kötelező jövedékiadó-emelést. Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője most arról beszélt, muszáj alkalmazkodnia a piacnak a Mol-Csoporthoz, a legnagyobb szereplőhöz.

Mint fogalmazott, piacformáló hatása lett a Mol-Csoport döntésének, és a jövedékiadó-emelés elosztva érvényesül szinte a teljes üzemanyagpiacon.

Bár korábban nem minden esetben érvényesült a vállalat piacformáló hatása, most lehetett arra számítani, hogy a piaci szereplők követik az árazásban

– mondta Bujdos Eszter, aki arra is kitért, hogy voltak olyan benzinkutak, amelyek egy részletben emelték meg a benzin és a gázolaj árát, de keddre ők is módosítottak.

Bujdos szerint a továbbiakban csökkenő trend jöhet az árakban, amit majd kompenzál a január derekán érkező újabb 20 forintos jövedékiadó-emelés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik