Gazdaság

Gond adódott az állampapíroknál: sem venni, sem eladni nem lehetett a kincstár felületein

MTVA/Bizományosi: Róka László
MTVA/Bizományosi: Róka László
A hét eleje óta nem lehet tranzakciókat kezdeményezni a Magyar Államkincstár online felületein és telefonos rendszerében  – figyelmeztet az Economx.hu. Kincstári szöveg viszont van: az automata hang bízik az ügyfelek megértésében.

Frissítünk!

A Magyar Államkincstár szerda délutáni tájékoztatása szerint már a WebKincstár felületen és a MobilKincstár alkalmazáson keresztül folyamatos a befektetési ügyletek működése. A TeleKincstár szolgáltatáson keresztül elérhető funkciók is teljes körűen elérhetőek.

December 11-én reggel 6 óráig szünetel a WebKincstár, a MobilKincstár és a TeleKincstár szolgáltatások elérése az azonnali értékpapírszámla-nyitás hétfői indulása érdekében – írta még vasárnap a Magyar Államkincstár a Facebook-oldalán. Azt is hozzátették: ebben az időszakban a magyarorszag.hu weboldalon keresztüli online számlanyitás sem lehetséges.

Az ígéreteknek megfelelően meg is volt a hétfői indulás: díjmentes értékpapír-számlát vagy Start-számlát már valóban gyorsabban lehet kötni. A portál szerint azonban a már meglévő ügyfelekkel babrált ki a technika: tranzakciókat nem lehet kezdeményezni, azaz sem venni, sem pedig eladni nem tudunk értékpapírokat.

Az ügyfélszolgálati telefonszámon hétfőn azt ígérték az ügyfeleknek, hogy majd kedd reggel működni fog a rendszer, kedden pedig azt, hogy majd szerdán.

Szerda délelőtt viszont már javítási határidőt sem ígér az Államkincstár, 

A hoppon maradt ügyfelek a következő szöveget hallgathatják: „Tájékoztatjuk, hogy rendszerfejlesztés miatt a Telekincstár beazonosításhoz kötött funkciói ideiglenesen nem elérhetőek. A karbantartással kapcsolatos megértését köszönjük, és bízunk benne, hogy fejlesztéseinkkel minél magasabb színvonalú szolgáltatást nyújthatunk Önnek.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik