Gazdaság

Kezdődik a kétnapos sztrájk a Volánbusznál

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Indulás előtt tájékozódjanak, nagyon sok járatot érint a munkabeszüntetés. Két nap alatt csaknem 23 ezer járat eshet ki országszerte.

Vasárnap kezdődik a kétnapos Volán-sztrájk. Vasárnap a járatok 80 százaléka közlekedik, hétfőn pedig csupán a fele. A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet 25 százalékos béremelést szeretne, amit Lázár János közlekedési miniszter teljesen irreálisnak nevezett. Szerinte ekkora bérfejlesztést sem az állami, sem a magánszektorban nem lehet végrehajtani.

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet vasárnapra és hétfőre meghirdetett munkabeszüntetését a vállalat indokoltalannak tartja, a cég úgy számolt, a két nap alatt csaknem 23 ezer járat eshet ki országszerte. A munkabeszüntetése Budapesten, az elővárosi vonalakon közlekedő „kék” buszok esetében is felboríthatja a megszokott rendet, hívta fel a figyelmet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A Volánbusz honlapján felhívta a figyelmet, hogy a meghirdetett munkabeszüntetés időtartama alatt is biztosítja az elégséges szolgáltatásokat az utasok érdekében, a jogszabályban foglaltaknak megfelelően. A cég honlapján megyei bontásban is közzétette, hogy december 10-én (vasárnap) a sztrájk idején várhatóan mely járatok nem közlekednek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik