Gazdaság

Lemondott az Audi szakszervezet elnöksége, miután két tagot sikkasztással gyanúsítanak

Rendkívüli bizalmi értekezletet tartott kedden az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) elnöksége, miután nemrégiben bilincsben vitték el a rendőrök a szakszervezet két elnökségi tagját egy értekezletről, a hírek szerint hűtlen kezelés gyanújával.

A gyanúsítottak a 2020-as beszámolót kétszer adták le, először 92,6 millió forint veszteséggel, majd 93 ezer forint nyereséggel, úgy, hogy második alkalommal az „anyagjellegű kiadások” összegét csökkentették 92,7 millióval. A 2021-es beszámolóból már három változatot adtak le, az elsőt kétszer módosították, és az első és a harmadik változatban szereplő veszteség között 130 millió forintos különbség volt.

Az AFHSZ tájékoztatása szerint a keddi bizalmi értekezleten két tagot kizártak a szakszervezetből, és egyben ügyvédi megbízást adtak a polgárjogi igény érvényesítésére, amely során mindent megtesznek az eltulajdonított vagyon megtérítésére.

A működőképesség és aktuális anyagi helyzet felmérése érdekében az elnökség felvette a kapcsolatot az érintett pénzintézetekkel, amelyektől azt a tájékoztatást kapták, hogy a szakszervezet meglévő vagyona több mint 900 millió forint, és ez befektetésben, megtakarításban és folyószámlán áll rendelkezésre.

Az értekezleten egyetértettek abban, hogy a szakszervezet szervezeti működésének a biztosítása a legfontosabb, ezért az AFHSZ elnökségének tagjai egyenként lemondtak és tisztújító választást tartanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik