Gazdaság

A kormány a holokauszt évfordulójára 1 milliárdot, a Müpa többletforrására 1,1 milliárdot szán

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Megjelentek a Magyar Közlönyben a kormány határozatai.

A magyarországi Holokauszt 80. évfordulójához kapcsolódó programok megvalósításáról döntött a kormány. Jövőre lesz ugyanis 80 éve, hogy Magyarországot megszállta a német hadsereg, ami után néhány nappal Horthy Miklós kormányzó kinevezte miniszterelnökké Sztójay Dömét, akinek a belügyi államtitkára adta ki a bizalmas rendeletet, amely szerint „A m. kir. kormány az országot rövid időn belül megtisztítja a zsidóktól” – olvasható A Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapja alkalmából létrehozott kormányzati portálon.

Az Orbán-kormány a magyar zsidóság deportálásának 80. évfordulója alkalmából a méltó megemlékezést szolgáló programokra 1 000 600 000 forintot biztosít. Varga Mihály pénzügyminiszternek Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bevonásával kell gondoskodnia arról, hogy jövőre a pénz eljusson a kedvezményezetthez.

A kormány határozatban döntött a Művészetek Palotájának működtetéséhez szükséges többletforrás biztosításáról is. A kabinet azonnali határidővel rendelte el 505 829 233 forint egyszeri átcsoportosítását, illetve felhívta a pénzügyminisztert, hogy gondoskodjon „legfeljebb 1 128 501 298 forint többletforrás biztosításáról” az idei költségvetésből a Művészetek Palotájának működtetésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik