Gazdaság

Csődben Balmazújváros, már a béreket sem fizetik

MTI/Czeglédi Zsolt
MTI/Czeglédi Zsolt
Nagy a baj Balmazújvárosban, a helyzet miatt már egy komplett kiszolgáló osztály felmondott a polgármesteri hivatalban – tudta meg az ATV.

Nem tudják november tizedikén kifizetni a béreket a Balmazújvárosi önkormányzatnál. A közgyűlés legutóbb sem szavazta meg a város költségvetését, most pedig elfogyott a pénz, nincs miből utalni a fizetéseket. Az ATV értesülései szerint a kialakult helyzet miatt már egy komplett kiszolgáló osztály felmondott  a polgármesteri hivatalban. A televízió úgy tudja, a fűtés és áramszámlát sem tudja már az önkormányzat kifizetni.

A település fizetési nehézségeinek oka, hogy a városházán politikai csatározások folynak. Hónapok óta késik Balmazújváros működéséhez szükséges két rendelet elfogadása, ezért a csőd fenyegeti a települést – írtuk meg nemrég.

A tavalyi költségvetés módosítását és a zárszámadás elfogadását négy fideszes és két független képviselő akadályozza. Azt mondják, nincs elég információjuk ahhoz, hogy szavazni tudjanak róla, pedig többször kértek adatokat a teljes átvilágításhoz. Szerintük hitelből ki lehetne fizetni a dolgozókat.

Hegedüs Péter polgármester korábban elmondta, hogy ha november 3-ig nem születik döntés, több száz városi dolgozó bérének kifizetése maradhat el, mert a város nem fér hozzá az államkincstári forrásokhoz. Úgy véli, a képviselők őt akarják megbuktatni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik