Gazdaság

Tömegével zárja be bankfiókjait az MBH Bank

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu
Az Azénpénzem.hu gyűjtése szerint az új színmagyar gigabank az idén mintegy 60 fiókot csukott be, illetve zár be november végéig, legalábbis az eddig megismert adatok alapján.

Április 30-án lezárult a mintegy három évig tartó fúziós folyamat az MKB Bank és a Takarékbank egyesülésével, és május 1-jével létrejött az MBH Bank. (A Budapest Bank és az MKB Bank egyesülése még 2022. március 31-én valósult meg, az akkor egyesült hitelintézet működött április 30-ig MKB Bank néven.) A NER gigabankja nemrégiben a Duna Takarékot is lenyelte, bár az látszólag önálló maradt.

Az egyesülést követően – jelentették be még májusban – az MBH Bank rendelkezik a legnagyobb fiókhálózattal, közel 500 helyen várják az ügyfeleket személyesen. Az egyesülési folyamat során egyébként folyamatosan nyirbálták a banki hálózatot. A korábbi nagy bezárások után (akkor 300 fióknak mondhattak a helybeliek búcsút) egy évvel ezelőtt tucatszám került roló az egységekre. Ez sem volt azonban elég.

Esetenként az ATM-et is leszerelik

A portál gyűjtése szerint az új színmagyar óriásbank az idén mintegy 60 fiókot csukott be, illetve zár be november végéig. Persze nem kizárt, hogy időközben még újabb lépésekre is sort kerítenek. Csak szeptember közepe és november vége között 17 fiókot zárt be a bank Budapesten és 12 különböző megyében. Új szokás szerint a fiókok felszámolását „összevonásnak” nevezik, vagyis a megszűnő fiók egy másik kijelölt fiókba olvad.

Esetenként nemcsak a fióknak, hanem az ott levő bankjegykiadónak (ATM) is hűlt helye marad, illetve maradt. Előfordult azonban (például Kaposvárott, Dunaújvárosban vagy Nagykanizsán), hogy felülvizsgálták korábbi álláspontjukat, és így legalább az ATM továbbra is üzemel.

Frissítünk!

Cikkünk megjelenését követően az MBH Bank lapunkhoz eljuttatott közleményében többek között azt írta, hogy az utóbbi években megváltozott bankolási szokások miatt változott a bankfiókok kihasználtsága is, ezért „több más bankhoz hasonlóan az MBH Bank is úgy döntött, hogy ezen változó igények figyelembevételével modernizálja fiókhálózatát”. Hozzátették: a bank folyamatosan építi át régebbi fiókjait, hogy városban és vidéken, kisebb településeken egyaránt ugyanolyan körülmények között tudja kiszolgálni ügyfeleit.

Az MBH jelezte: fokozatosan szüntetik meg azokat a párhuzamosságokat, amelyek abból fakadnak, hogy a hitelintézet három bank (Budapest Bank, MKB Bank, Takarékbank) egyesüléséből jött létre. Egyúttal hangsúlyozták, hogy az MBH Bank rendelkezik jelenleg az ország egyik legnagyobb ATM hálózatával, és a bank a korábbi fiókösszevonások által érintett településeken az esetek többségében meghagyta az ATM-et, sőt a közeljövőben fejleszteni kívánják az ATM hálózatott, mind darabszámban (a tervek szerint közel duplájára emelkedne a következő évben), mind pedig funkcionalitásban (pl. minél több helyen legyen pénzbefizetésre alkalmas ATM).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik