Gazdaság

Rendszerkarbantartás volt éjjel az MBH Banknál, és zajlik most is a Magyar Államkincstárnál

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Céges olvasónktól úgy értesültünk, hogy a járulékbevallás napján, azaz október 12-én rendszerkarbantartást tapasztalt. Illetve hogy nem sikerült neki átutalnia a járulékokat, de nem tudtuk, a két dolog összefügghet-e. Más, korábban problémát jelző céges olvasónkat is kérdeztük erről – neki most flottul ment a dolog.

Az MBH Bank kommunikációs igazgatósága megkeresésünkre azt írta, hogy október 12-ről 13-ra virradó éjszaka rendszerkarbantartásokat hajtottak végre. Ezek befejezését követően szolgáltatásaink már teljeskörűen elérhetőek es ügyfeleink rendelkezésére állnak – tették hozzá. Kérésük, hogy ügyfeleik ellenőrizzék az ezen időszakban indított és várt utalásaikat, és szükség esetén indítsák el újra átutalási megbízásukat, vagy kérjék ezt attól a partnerüktől, akitől utalást vártak.

Kicsit később felhívták rá a figyelmünket, hogy a Magyar Államkincstár tájékoztatása szerint Azonnali Fizetési Rendszert érintő rendszerkarbantartás miatt 2023. október 13-án 7:30 és október 14-én 15:30 között kiesés várható az átutalások küldésének és fogadásának teljesítésével kapcsolatos szolgáltatásokban. Azért tartották fontosnak ezt közölni, mert lehet olyan ügyfél, aki ezzel találkozik.

A Magyar Államkincstár tájékoztató közleménye alapján az általa vezetett számlákra beérkező IG2 utalások jóváírása, továbbá a Magyar Államkincstár által vezetett számlákról indított utalások végrehajtása a fenti időtartam után fog realizálódni.  Emiatt az állampapírforgalmazásban és az értékpapírszámláknál is fennakadás tapasztalható.

Kiemelt kép: A Magyar Államkincstár Heves Vármegyei Igazgatóságának épülete Egerben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik