Gazdaság

Nem működik kifogástalanul a Mészáros-bank informatikai rendszere a több napos karbantartás után

MOHOS MÁRTON / 24.HU
MOHOS MÁRTON / 24.HU

Nem sikerült maradéktalanul jól lezárni az előre bejelentett informatikai átállást az MBH Banknál. A karbantartást eleve négy naposra tervezték, de a munkálatok beígért kedd déli lezárása után is fennakadásokat tapasztaltak az ügyfelek Mészáros Lőrincék bankjának informatikai rendszerében. Akkor a Telex kérdésére a pénzintézet azzal magyarázta a problémákat, hogy túlterheltség miatt fordulnak elő „átmeneti fennakadások”.

Azonban a 24.hu olvasói még szerdán is nehézségekről számoltak be az online bankolásnál.  Olvasóink több hibáról is beszámoltak, így például a korábbi bankszámla-kivonatokat sem lehetett előcsalogatni a rendszerből.

A pénzintézet írásban semmilyen választ nem küldött az ügyfelek kérdéseire. A telefonos megkeresésékkor pedig az „informatikusokra” hivatkoztak az ügyfélszolgálatosok.

Az MBH Banktól a Telexnek azt a magyarázatot küldte, hogy

a hétvégi és hétfői szolgáltatáskiesés miatt jelentős terhelés mellett indultak el az elektronikus csatornáink, ez okozhatja a rendszerek lassulását.

Az ország második legnagyobb bankjának számító MBH Bank Nyrt. az MKB Bank, a Budapest Bank és a Takarékbank összefésülésével jött létre. A pénzintézet nagyjából 50 százalékban Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozik, az állam pedig kisebbségi, nagyjából 30 százalékos részesedése rendelkezik. Az MNB 87 milliós bírságot szabott ki rá, egyebek közt vállalatirányítási, kockázatkezelési, IT-biztonsági, tőkemegfelelési és értékvesztésképzési, illetve adatszolgáltatási hiányosságok miatt.

A bank egyik leányvállalata, az Euroleasing Zrt. vette meg mintegy 27 milliárd forintért a Rose d’Or nevű szuperjachtot, amellyel a tulajdonos, Mészáros Lőrinc és felesége utazgatott a nyári hónapokban. Szeptemberben derült ki, hogy egy 90 méter magas új székházat is építhet az Árpád híd pesti hídfőjéhez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik