Gazdaság

Elhagyta magát a forint, még keresik a magyarázatot

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Reggel éles irányváltást látunk a forint piacán: a magyar deviza hirtelen gyengülni kezdett a szerdán érkező amerikai inflációs adat előtt – figyelmeztet a portfolio.hu.

Kedd reggel 384 körül járt a forint az euróval szemben, ez minimális, 0,1 százalékos gyengülést jelentett tegnaphoz képest.

A piac elsősorban a szerdai amerikai inflációs adatokat és az EKB csütörtöki kamatdöntését várja. A kulcsfontosságú amerikai adat a Fed kamatpolitikájára lehet hatással, míg az eurózóna jegybankja most dönthet arról, szükségesnek tart-e további kamatemelést.

Még azonban a várt adatoknak sem kellett megérkeznie, a forint máris gyengülésre kapcsolt. Délelőtt fél tíz után már 386-nál járt az euró jegyzése, nem sokkal később a 387-et is felülmúlta.

Délutánra némileg visszakorrigált az árfolyam: egy óra után, egy kevéssel a 386 forintos szint alatt tartózkodott az euró kurzusa.

A portál szerint egyelőre különösebb hír nem látszik, ami indokolná a magyar deviza gyengélkedését, a dollár 0,2 százalékos erősödésben van, ami elvileg rossz hír, illetve technikailag egy fontos szintről pattant vissza a forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik