Gazdaság

Pintér Sándorék brutális mértékű bérpótlékot ígérnek az új nyomozói csapat tagjainak

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Láthatóan megelégelte a virtuális garázdák ténykedését a Belügyminisztérium (BM). Pintér Sándor tárcavezető egy tervezetet nyújtott be a kormány elé az online térben elkövetett bűncselekmények felderítésére specializálódott egység felállítása érdekében. A kormányzat oldalán megtalálható dokumentum szerint komoly összegekkel toboroznak a rendőrség kötelékén belül – írja az economx.hu.

A Belügyminisztérium a kiberbűncselekmények miatt folytatott büntetőeljárások hatékony kezelése és a bűnelkövetőkkel szembeni eredményes fellépés okán tartja indokoltnak a hivatásos szolgálati beosztásokról szóló rendeletet, amelyben többek között meghatározzák a feladatokhoz tartozó bérpótlékokat is – olvasható a portálon.

A tervezet szerint a különböző osztályok (Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóság Bűnügyi Főosztály Kiberstratégiai Osztály, Bűnügyi Szervek Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály Kiberbűnözés Elleni Osztály) és a különböző beosztások (például: vezető, kiemelt főelőadó, kiemelt főnyomozó, főnyomozó, nyomozótiszt stb.) szerint

a hivatásos pótlék mértéke 350-650-820 százalék is lehet.

A rendelet egy része a tervek szerint már szeptember 15-én hatályba lépne.

A költségeket a rendőrség a saját büdzséjéből fedezné és nem tervezik a foglalkoztatás növelését sem.

Idén

  • 64 525 268 forintot szánnának a csoportra,
  • 2027-ig pedig további 168 690 130 forintot.

A kibervédelmi csoport kilencvenhét főből áll majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik