Gazdaság

Városi CSOK: valójában 2025 végéig használható fel

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Egy június 22-i kormányinfón jelentették be, hogy 2023 végéig él csak a városi CSOK. A Világgazdaság cikke most arra hívja fel a figyelmet, hogy a közhiedelemmel ellentétben nemcsak az elkészült, még az idén használatbavételi engedélyt szerzett lakásokra igényelhető meg a városi CSOK, hanem azokra az ingatlanokra is, amelyek átadása csak később esedékes, de a végleges adásvételi szerződést még az idén megkötik rá, és a hivatalos CSOK-igénylést beadják a bankjuknál. Ezekre a CSOK-ot és a CSOK-hitelt is lehet igényelni, a városokban is, ahol 2023 végén megszűnik a jelenlegi otthonteremtési támogatás.

Aki rendelkezik végleges adásvételi szerződéssel, és bejelenti a banknál CSOK-igénylését, még igénybe tudja venni a vásárláshoz a támogatást és a hitelt is. Fontos, hogy nem kell az ingatlannak év végéig elkészülnie, nem kell használatbavételi engedélyt sem szerezni rá, a bankok által adott hitel „rendelkezésre tartási ideje” egy-két év, ez az, ami az időlimitet adja – magyarázzák a cikkben.

Tehát lényegében

2025 decemberéig lehet felhasználni a CSOK-ot és a CSOK-hitelt együttesen

az addig átadott, használatbavételi engedélyt szerző épületben lévő lakásokra. Vásárolni CSOK-kal városi új lakást év végéig lehet, de fizetni később is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik