Gazdaság

Spanyolországban is bajba került Pini, a kiskunfélegyházi húskirály

Őrizetbe vették Mario és Piero Pinit, az olasz húsmilliárdos dinasztia két tagját múlt pénteken a spanyolországi Binefárban – írja a helyi sajtó igazságügyi forrásokra hivatkozva. Hivatalosan neveket nem, csak annyit közöltek a spanyol hatóságok, hogy egy 66 és egy 70 éves testvérpárról van szó, az ok pedig szexuális zaklatás és más, a munkavállalók jogait sértő bűncselekmény.

A Pini név Magyarországon a kiskunfélegyházi Hungary-Meat Kft.-ről ismert, a legnagyobb magyar vágóhíd tulajdonosa Piero Pini, aki 9 hónapot töltött előzetes letartóztatásban, és 2,5 év után hagyhatta el Magyarországot. Sokmilliárdos, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt folyt ellene eljárás. Mint megírtuk, Pini a 6,1 milliárd forintos kárösszeget megfizette, de a per ezzel nem zárult le. Piniéknek korábban a lengyel ügyészséggel gyűlt meg a bajuk, ott 15 milliárd forintra becsült költségvetési csalást gyanítottak.

A Pini család tagjai Spanyolországban négy éve működtetnek óriásvágóhidat, a binefári Litera Meat húsipari vállalat tulajdonosai. A vágóhíd, amelyet 70 millió eurós beruházással hoztak létre, több mint 1600 dolgozót foglalkoztat, és a szektorban a legnagyobbnak számít Európában. Az Aragón TV értesülései szerint a még folyamatban lévő nyomozás egy hónapja kezdődött a cég egyik dolgozójának panaszával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik