Gazdaság

Legyél mérnök az ALTEO-nál, és tegyél a klímasemleges gazdaságért

Az ALTEO egy dinamikusan növekvő energetikai vállalat, ami a fenntarthatóság eszméjét folyamatosan szem előtt tartva végzi tevékenységét. Innovatív megoldásokat nyújt a jelen kor energetikai kihívásaira, miközben az energiatermelésen, -tároláson és -kereskedelmen túl az e-mobilitás és hulladékgazdálkodás területeire is fókuszál.

Pálfi Szabolcs projektmérnökként az akkumulátorokkal kapcsolatos beruházásokban vesz részt, melyek hozzájárulnak a nehezen előrejelezhető termelésű, megújuló energiaforrás bázisú erőművek terjedéséhez.

Energiatárolással foglalkozni manapság az egyik legizgalmasabb része az energetikának” – fogalmaz Szabolcs, aki fél éve érkezett a vállalathoz, és bár a korábbi munkahelyén naperőművekkel dolgozott, kimondottan örült neki, hogy az ALTEO-nál egy újabb szakterület rejtelmeiben mélyedhet el. „A csapatommal olyan kiegyenlítő erőművek építésén és beüzemelésén dolgozunk, melyek biztosítják, hogy a lakossági energiafogyasztás és -termelés mindig egyensúlyban legyen.”

Bár az akkumulátorok új területet jelentettek Szabolcs számára, mégsem érezte úgy, hogy teljesen mély vízbe dobták volna, miután felvették a csapatba. Korábbi mérnöki tapasztalatait itt is kiválóan tudta kamatoztatni, miközben a munkatársak is támogatták a fejlődésében. Elmondása szerint egyébként is érdeklődött az akkumulátorok iránt, és a mai napig szívesen tanul a technológiával kapcsolatos új trendekről és fejlesztésekről. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy jól végezze a munkáját, hiszen a beruházások előkészítése nagy körültekintést igényel. Az akkumulátorgyártás területén sok az új szereplő, Szabolcséknak pedig olyan beszállítókat kell találniuk, akik hosszú távon is megbízhatóan jó minőségű termékeket gyártanak – annál is inkább, hiszen az akkumulátor az egyik legkényesebb része a berendezésnek.

De mindez megéri a fáradságot, hiszen az újonnan létrejövő kiegyenlítő erőművek hozzájárulnak a nap- és szélerőművek terjedéséhez, ezáltal pedig a gazdaság klímasemlegessé tételéhez is. Ezeknek a kialakítása több évig tartó, hosszú folyamat, de nap mint nap tartogat sikerélményeket a csapat számára. „Az ALTEO támogatja, hogy részt vegyünk a szakterületünkhöz kapcsolódó konferenciákon, képzéseken. Nagyon motiváló, amikor az újonnan megszerzett ismereteket azonnal hasznosítani is tudom a munkámban, és kézzelfoghatóvá válik a fejlődésem” – meséli Szabolcs, majd hozzáteszi: a szakmai előrelépés mellett az angol nyelv rendszeres használata is izgalmas szellemi kihívást jelent, ami fontos érv volt számára az ALTEO mellett.

A projektmérnöki pozíciót olyanok számára ajánlaná, akik ösztönösen érdeklődnek a naperőművek, gázmotorok és akkumulátorok iránt, és egy stabil, hosszú távra szóló munkahelyen szeretnék kamatoztatni a tudásokat. Azok a mérnökök teljesedhetnek ki igazán ebben a szerepben, akik nem a nulláról akarnak kitalálni egy új megoldást, hanem egy éppen zajló beruházási folyamatot támogatnának és felügyelnének, miközben szorosan együttműködnek a projektmenedzserrel is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik