Gazdaság

Megszólalt Nagy Márton, mi történik a forinttal?

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Kismértékű gyengüléssel kezdte a hetet a forint az euróval szemben, de falba ütközött. Így továbbra sem tud jelentősen eltávolodni a 370-es lélektani szinttől a magyar deviza. Egyelőre a piacok nem tulajdonítottak túl nagy jelentőséget a gazdaságfejlesztési miniszter, az inflációs célemelésével kapcsolatos kijelentésének – írja a portfolio.hu.

A piacokat hidegen hagyta az inflációs cél esetleges emeléséről szóló Nagy Márton-féle okfejtés, és a forint visszakerült a múlt héten látott pályájára, különösebb gyengülés vagy erősödés nélkül. Egyelőre az euróárfolyamban erős támasznak tűnik a 367,5-368 közötti szint, és ezen egyelőre nem tudott átjutni a forint.

A gyors gyengülés után kicsit lassabb, de érezhető erősödés indult, így gyakorlatilag a nap eleji szintre zárkózott vissza a forint az euróhoz képest. Déltől kezdve már újra 368 alatt járt a kurzus, ez nem sokkal 14 óra előtt is így alakult – olvasható a portálon.

A következő bő egy hétben elsősorban a jegybankokon a világ szeme, hiszen előbb a Fed és az EKB, majd a jövő héten az MNB döntéshozói is összeülnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik