Gazdaság

Visszafizette a 10 milliós csokot Varga Judit

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Időközben Varga Judit már visszafizette a Magyar Államkincstárnak az igénybevett csokot

– közölte szerdán a Telex megkeresésére az Igazságügyi Minisztérium. A lap azért kereste meg a tárácát, mert mostanság járt le az ötéves moratórium, amit az állami támogatással járó családi otthonteremtési kedvezményt folyósító banktól kapott az igazságügyi miniszter és családja, azaz idáig volt ideje Vargának arra, hogy vagy visszafizesse a pénzt, vagy beköltözzön a balatoni házba.

Tavaly januárban az Igazságügyi Minisztérium már jelezte, hogy „visszafizeti a tízmilliós csok-támogatást az igazságügyi miniszter, ha a jogszabályban előírt határidőre sem költözik be családjával a Balatonhenyén épített 195 négyzetméteres házukba”.

Az igazságügyi miniszterék csok-támogatással újították fel 195 négyzetméteres balatonhenyei házukat, ami egyébként nem nyaraló – nyaralóra ugyanis nem lehet igénybe venni a támogatást, csak családi házra, azzal a feltétellel, ha a család legalább tíz évig ott él.

A tárca ezzel kapcsolatban korábban azt közölte: a korábban Brüsszelben dolgozó miniszter és a szintén ott foglalkoztatott férje azt tervezte, megbízatásuk lejárta után Balatonhenyére költöznek, viszont mindketten munkát kaptak Budapesten, ezért a csok-támogatást folyósító banktól kérték, hogy öt évig ne kelljen az ingatlanban élniük – mindezt lehetővé teszik a jogszabályok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik