Gazdaság

Mészáros régi bizalmasa lett a TV2 legnagyobb tulajdonosa

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Változás történt március 14-én az Abraham Goldmann Bizalmi Vagyonkezelő Zrt. nyilvánosan elérhető céges dokumentumaiban – szúrta ki az Mfor.hu. Míg addig a „Részvényesek adatai” rubrikában éveken át, a cég 2017. február 10-ei alapítása óta semmi nem szerepelt – ez nem szabálytalan –, a minap felbukkant egy név, Vida Józsefé, aki az utóbbi években a takarékszövetkezeti integráció befejezésének levezénylése kapcsán vált ismertté.

A szélesebb nyilvánosság előtt Vida inkább a TV2 kapcsán került előtérbe. 2019 áprilisában bombaként robbant a hír, hogy megbízottjai útján előrehaladott tárgyalásokat folytat az Andy Vajna három hónappal korábbi halála miatt gazdátlanná vált TV2 Média Csoport Zrt. megvásárlásáról. Vevőként azonban nem Vida, hanem az Abraham Goldmann Bizalmi Vagyonkezelő Zrt. lett megjelölve. Vida egy interjúban azt mondta, Mészáros régi ismerőse. Volt például az Opusban is igazgatósági tag.

Mint kiderült, az Abraham Goldmannt Vida alapította, eredetileg négy részvényes volt, de mostanra már csak ő maradt egyedül. Arról csupán a mostani közlésből lehetett értesülni, hogy Vidának köze lehet ehhez a céghez, hiszen eddig a hivatalos cégiratokban egyetlen tulajdonos sem volt feltüntetve.

A három közvetlen TV2-részvényes közül a legnagyobb, 44,33 százalékos pakettet birtokló Magyar Broadcasting Co. Zrt. csaknem egésze, 99,98 százaléka az AV Progress Befektetési Kft.-é, amelynek tulajdonosa a BusinessHelp, amelynek bizalmi vagyonkezelője az Abraham Goldmann, vagyis Vida cége. A 24,17 százalékos pakettel rendelkező IKO Holding Kft.  mögött pedig Mészáros Lőrinc is felbukkan.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik