Gazdaság

Budapestről induló vonatokat is érint a németországi sztrájk

A hétfői németországi közlekedési sztrájk már érinti a vasárnap este oda induló, valamint a kedd reggel onnan érkező nemzetközi vonatokat is.

A Mávinform a vasúttársaság honlapján vasárnap azt közölte: a Budapestről 26-án este Berlinbe induló Metropol EuroNight (EN 476) csak a lengyel határállomásig, Rzepinig közlekedik. A németországi szakaszon Rzepin és Berlin között pótlóbusszal utazhatnak az utasok. A Budapestről vasárnap (és hétfő) este induló Kálmán Imre EuroNight (EN 462) stuttgarti vonatrésze csak Salzburgig közlekedik. Salzburg és Stuttgart között a vonat nem jár.

Korábban azt írták, hogy Németországban hétfőn 24 órás munkabeszüntetés okoz jelentős vasúti fennakadásokat, és ez a Németország felé induló és az onnan érkező nemzetközi vonatokat is érinti. Tájékoztatásuk szerint a német vasúttársaság (Deutsche Bahn – DB) az utazások elhalasztását javasolja.

A már korábban, március 23-ig megváltott, hétfőre vagy keddre Németországba, illetve a visszaútra szóló menetjegyek díjmentesen visszaválhatók, vagy április 4-ig a jegyen feltüntetett viszonylatban felhasználhatók.

A Németország felé utazóknak azt ajánlják, hogy a DB honlapján tájékozódjanak. Az aktuális helyzetről információt kaphatnak a Mávdirekt telefonos ügyfélszolgálatánál is a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon – tudatta a Mávinform.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik