Gazdaság

30 százalékos béremelés a Budapest Airportnál

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

A Budapest Airport az elszálló inflációra és a nehéz gazdasági körülményekre tekintettel tavaly két béremelést is végrehajtott: márciusban átlagosan 13 százalékkal (bizonyos munkaköröknél 15 százalékkal), októberben pedig a 2023-as béremelés egy részét előrehozva további 10 százalékkal emelkedett a BUD Csoport munkavállalóinak fizetése – írja a cég közleményében. A 2023-as béremelés egy részének előrehozatalával a Budapest Airport munkavállalói a megszokottnál korábban hozzájuthattak a megemelt fizetésükhöz, ezzel is támogatva a mindennapi megélhetést – hangsúlyozták. Idén márciusban pedig a repülőtér-üzemeltető végrehajtotta a 2023-as béremelés második részét is. Így a márciusi fizetéssel érkező további 7 százalékos emeléssel együtt a Budapest Airport, a RÜK Kft. és a BUD Security Kft. dolgozóinak bére fél év alatt átlagosan több mint 17 százalékkal, egy év alatt pedig átlagosan több mint 30 százalékkal nőtt.

Emelkedett a karácsonyi bónusz és a törzsgárdajuttatás összege is. A Budapesten kívülről autóval közlekedők munkába járási támogatása márciustól 20 forint/km-re nő, míg a budapesti munkavállalók továbbra is havi bruttó 14 286 forint utazási támogatásra jogosultak, amelynek nettója megegyezik a havi tömegközlekedési bérlet árával. A város közigazgatási határán kívülről, vonattal vagy busszal ingázóknak a jogszabálynak megfelelő 86 százalékos bérletár-megtérítés jár.

A Budapest Airport a családokat is támogatni kívánja, ezért apaszabadság esetén – amelynél jogszabály szerint gyermek születése esetén az apa tíz munkanap szabadságra jogosult, ebből azonban öt nap után csupán a távolléti díj 40 százaléka jár – a teljes szabadság távolléti díját kiegészíti 100 százalékra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik