Gazdaság

Ütik a forintot reggel óta

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Csütörtökön gyengült a forint a vezető devizákkal szemben a hosszú ideig tartó erősödés után, a mélyrepülés pedig pénteken is folytatódott. Késő este is jöhetnek meglepetések – írja a portfolio.hu.

A hetet még 380-as szinten indította az euróval szemben, majd szerdára 373 alá kapaszkodott. Innen indult gyengülésnek tegnap, csütörtök reggel pedig már 376,5-ös kurzus volt jellemző, ahonnan tovább gyengült a hazai deviza. Péntek reggel 9 órakor 377,3 körül járt a kurzus, ezzel veszélybe került a forint erősödő trendje is. A hazai devizának minden bizonnyal nem tett jól, hogy az előzetesen közöltnél is nagyobb lett a külkereskedelmi hiány – olvasható a portálon.

Délelőtt fél 12-ig tovább esett a hazai deviza, és megjárta a 379,2-es szintet, ezzel kis híján egész heti előnyét elveszítette. Kisebb korrekciót követően

délután 2 óra magasságában a forint ismét a 379-es szint fölött tartózkodott.

Késő estét a Moody’s hitelminősítőre figyelnek majd a befektetők. A nagy kérdés az, hogy a hitelminősítő miként értékeli a magyar gazdaság helyzetét, és ebből fakadóan változtat-e Magyarország adósbesorolásának kilátásan, esetlegesen annak szintjén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik