Gazdaság

Most még érdemes eurót váltani, így állt a forint csütörtökön

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Kora délután 381,5 forintot kértek egy euróért a bankközi piacon, vagyis megmaradni látszik a hazai fizetőeszköz tegnap délután összeszedett erősödése.

Az euró-forint árfolyama mérsékelt elmozdulást mutat reggel óta, a jegyzések délelőtt a 382-es szint fölé kerültek. Délután erősödést lehetett tapasztalni: fél kettő előtt 381,5-ön állt a kurzus.

Tegnap sem a dollárral, sem az euróval szembeni forintárfolyamon nem hagyott nyomot a Fed kamatdöntésről kiadott jegyzőkönyve. Most már valószínűleg nem is fog, mert az éjszaka során a dokumentum megjelenésének hatására végbement dollár-erősödés (az euróval szemben) már teljesen eltűnt. Ettől még könnyen elképzelhető, hogy ma is elsősorban az mozgatja majd az árfolyamokat, hogy a befektetők miként látják az inflációs kockázatokat, és ennek kapcsán a Fed kamatpályáját – értékel a portfolio.hu.

Hazai adatok nem nagyon fogják mozgatni a forintot, bár a decemberi kereseti statisztika újabb információval szolgálhat arról ,hogy mennyire pörög az ár-bér spirál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik