Gazdaság

Jelentősen drágul a repülőtéri vonaljegyek ára

MTVA / Róka László
MTVA / Róka László

A Budapesti Közlekedési Központ a növekvő infláció, illetve a gyenge euró-forint árfolyam miatt 1500-ról 2200 forintra emeli a repülőtéri vonaljegy árát 2023. április 1-től – közölte közleményben a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Mint írják, ez a jegytípus a teljes jegybevétel csupán 4 százalékát adja. A BKK 2019-es felmérése szerint a járat utasainak 83 százaléka külföldi, akik csak alkalmi jelleggel használják a társaság szolgáltatásait, éppen ezért kevésbé érzékenyek a jegy árára. A jellemzően turisták által használt 100E busz új tarifája még az emelést követően is elmarad a nemzetközi viszonylatban vizsgált városok áraitól.

Közölték, a jegyek, bérletek árát Budapest Főváros Önkormányzata állapítja meg. A városvezetés kiemelt várospolitikai célja, hogy a közösségi közlekedést használók száma elérje, majd meg is haladja a pandémia előtti szintet, és mindaddig, amíg erre pénzügyileg egyáltalán lehetősége van, a budapestiek által használt alapvető jegy- és bérlettermékek árának nominális szinten tartására törekszik.

Hozzátettél, aleggyakrabban használt jegyek és bérletek ára 10 év után továbbra sem emelkedik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik