Gazdaság

A kormány kivett 390 milliárd forintot a Rezsivédelmi Alapból

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Az átcsoportosítás egyszeri, azonnali. Egy másik határozat jóval kisebb, 3 milliárdos elvonást jelent.

Megjelent a Magyar Közlönyben a kormány határozata a „Rezsivédelmi Alap fejezet terhére történő előirányzat-átcsoportosításról”.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett döntés szerint a kormány

390 600 000 000 forint egyszeri átcsoportosítását rendeli el

a Rezsivédelmi Alap, lakossági rezsivédelem cím terhére. A végrehajtásért Varga Mihály pénzügyminiszter felelős, a határidő: azonnali.

Az a határozat mellékletéből derül ki, hogy a 390,6 milliárd forint az Energiaügyi Minisztérium fejezete alá tartozó Rezsivédelmi szolgáltatás ellentételezésével összefüggő kiadások jogcímcsoport sorára kerül át. A pénzt egyéb működési célú kiadásra fordítják, ami feltehetően azt jelenti, hogy a szolgáltatók kapják kiadásaik ellentételezéseként.

Frissítünk!

A kormány egy másik határozatával is hozzányúlt a Rezsivédelmi Alaphoz. Annak terhére 3 000 000 000 forint egyszeri átcsoportosítását rendelte el. A  csatolt, a költségvetési előirányzatok módosítását mutató adatlap szerint a pénzt sportcélokra kapja a Honvédelmi Mimisztérium, a tárca 2 milliárdot költhet egyéb működési kiadásokra, 1 milliárdot ingatlanok fenntartására és üzemeltetésére. A pénz három tételből – az önkormányzatok kompenzációjából (1 817 829 000) az egyházi és civil intézményfenntartók támogatásából (182 171 000) és az állami tulajdonú társaságok támogatásából (1 000 000 000) – áll össze.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik