Gazdaság

Tállai András szerint az ellenzéknek Matolcsyra van szüksége, hogy a kormány gazdaságpolitikáját bírálja

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A gazdaságpolitikáról, az oktatás helyzetéről és a kormány idei teljesítményéről is vitáztak a képviselők az Országgyűlés keddi ülésén, napirend előtt – derül ki az MTI beszámolójából. Többször szóba kerültek Matolcsy György hétfői kijelentései is. A jegybankelnök a többi között arról beszélt, hogy szembe kell néznünk azzal, hogy a magyar gazdaság válságközeli helyzetben van.

A jobbikos Brenner Koloman a Fidesz őszödi beszédének nevezte Matolcsy György mondatait, Vajda Zoltán (MSZP) pedig felolvasta Matolcsy György nyilatkozatát. A kormány részéről Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára reagált a felvetésekre, aki szerint

az ellenzék arra sem képes, hogy a kormány gazdaságpolitikáját bírálja, ehhez is a jegybankelnökre van szüksége.

Ezután azzal próbált visszavágni, hogy nemrég az ellenzék még bírálta és Fidesz-pártisággal vádolta Matolcsy Györgyöt. Tállai szerint most kiderült, hogy Matolcsy György független, munkáját a kormánytól függetlenül végzi, és bármikor véleményt mondhat a kormány gazdaságpolitikájáról.

A kormánypárti médiabirodalomhoz tartozó Világgazdaság egy nappal Matolcsy kijelentése után már arról írt cikket, hogy Matolcsy György élete végéig jegybankelnök akart lenni.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik