Gazdaság

Üzemanyagár-csökkenés aligha lesz a héten, de nem is ez már a kérdés, hanem az elérhetőség

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Fordulópont érkezett el az olajárak tekintetében, ugyanis az EU mától csak piaci áron vesz át Oroszországból érkező olajat. Az árszintet 60 dollárban állapították meg, melyet az oroszok nem fogadnak el. Ez egészen biztosan hatással lesz az olaj árfolyamára, írja a holtankoljak.hu.

A szakportál szerint a múlt héten a Brent olaj hordónkénti ára 5%-ot emelkedett, jelenleg 86 dollár körül mozog az árfolyam, viszont a forint még mindig tudott erősödni a dollárral szemben, közel 2%-kal jobb az árfolyam jelenleg, a múlt hét hétfői adatokhoz képest.

A fentiek alapján további üzemanyagár csökkenésre nem számítanak a hazai kutaknál a héten. Hozzáteszik, a magyar töltőállomásoknál jelenleg nem az ár a kérdés, hanem az elérhetőség, ugyanis egyre több helyen tapasztalhatunk készlethiányos benzinkutakat, országszerte.

A vidék mellett már a városok is érintettek, ráadásul Budapesten is folyamatosan vannak készlethiányos kutak, jelezték.

Elsődleges célja a kormánynak az ellátás biztonság, ami jelenleg a MOL százhalombattai finomítójának mai újra indításán múlik, illetve a zavartalan olajellátáson. Ha az ellátás biztonságnak az az ára, hogy megszűnik a 480 forintos ársapka, akkor nem kell többet vadászni a még készlettel rendelkező benzinkutakat, hiszen az importőrök visszatérésével tehermentesül a MOL is.

Kapcsolódó
Vasárnapra rengeteg benzinkúton elfogyott az üzemanyag, Szlovákiában lehet tankolni
Az autósok körében is érezhető a feszültség a Telex szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik