Gazdaság

16,5 milliárdot kap jövőre Rogán Antal a kiemelt nemzeti rendezvényekre

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Az új állami cég megalapítása sürgős lehet, a pénzt arra a pénzügyminiszternek azonnal biztosítania kell.

Megjelent a Magyar Közlönyben a határozat a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség  Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság (NRÜ Zrt.) alapításával és működésének megkezdésével kapcsolatos intézkedésekről.

A kormány a kiemelt nemzetközi sport- és sportdiplomáciai események, a jogszabály vagy saját egyedi döntése alapján, költségvetési forrásból megrendezendő nem sport jellegű egyéb kiemelt jelentőségű állami rendezvények előkészítését és lebonyolítását bízza az új gazdasági társaságra.

A tulajdonosi jogokat a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda a Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKOH) útján gyakorolja. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszternek kell gondoskodnia az állam tulajdonában álló NRÜ Zrt. 5 millió forint jegyzett tőkével és 191 millió forint tőketartalékkal történő megalapításáról, amire a pénzt Varga Mihály pénzügyminiszternek azonnal kell biztosítania.

A kormány az államháztartásról szóló törvény által biztosított jogkörében eljárva, a jövő évi  költségvetési törvényt kiegészíti, elrendeli

16 552 791 800 forint egyszeri átcsoportosítását

a Honvédelmi Minisztériumtól a Miniszterelnöki Kabinetirodához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik