Gazdaság

Új tulajdonoshoz került a Krisztina Plaza irodaház

White Star Real Estate
White Star Real Estate
A 17 ezer négyzetméteres bel-budai irodaépület a White Star Real Estate értékesítette.

A remek adottságú, újrapozícionált és átalakított 17 ezer négyzetméteres bel-budai irodaépület értékesítésével sikeresen zárta a Krisztina Plaza-projektet a White Star Real Estate (WSRE).

A modern budapesti irodaállomány a közelmúltban lépte át a bűvös négymillió négyzetmétert, ennek döntő többsége „A” és „B” kategóriás modern irodaterület. A piac mégsem boldog, hiszen az üresedési ráta felfelé kúszik és félő, hogy hamarosan kétszámjegyűre vált. A szereplők azzal számolnak, hogy a kereslet is csökken és a fejlesztési lendület is alábbhagy, miközben jól megfigyelhető az az új trend, hogy egyre több tulajdonos öltözteti új köntösbe első generációs irodaházát és a korábbi funkciókat újragondolva teszi azt közkedveltté a bérlők körében.

Az első generációs Krisztina Plaza irodaház 2019-es megvásárlásával lényegében ennek ment elébe a White Star Real Estate is. A 17 ezer m2 irodaterületet magába foglaló, akkor 18 éves épületen már látszódtak a nagykorúság jelei, azonban a bel-budai lokáció, a páratlanul jó közlekedés, a Vérmező közvetlen szomszédsága és a budai Várra nyíló panoráma értékessé tette számukra az ingatlant.

A megvásárlást követően az épületet a WSRE műszakilag teljesen átvilágította, valamint korszerűsítésekről és felújításokról döntött.

White Star Real Estate

Mitől lesz manapság megtérülő befektetés egy irodaház? A kérdésre egyre kevesebben tudják a pontos választ, hiszen az elmúlt három év alaposan megváltoztatta a piacot, átírva korábban mértékadónak hitt szabályokat. Az irodapiacnak is meg kell újulnia, de a lokáció szerepe továbbra is meghatározó. A White Star Real Estate és a Krisztina Plaza története azt bizonyítja, érdemes friss szemmel ránézni a meglévő eszközökre. – mondta el Barabás Krisztián, a White Star Real Estate magyarországi ügyvezető igazgatója.  

A műszaki megújítás mellett a WSRE vagyon- és ingatlankezelőként, létesítménygazdálkodóként, valamint bérbeadási- és projekt menedzserként teljes körű ingatlankezelési szolgáltatást nyújtott a házban. Tevékenységük eredményeként a Krisztina Plaza három év alatt a „B” kategóriás épületből „A” kategóriás színvonalúra fejlődött, mely nagyban hozzájárult ahhoz, hogy egy előnyös adásvételi szerződés keretében 2022 augusztusában új tulajdonoshoz kerüljön az ingatlan.

A White Star Real Estate-ről

A két évtizedes tapasztalattal rendelkező White Star Real Estate cégcsoport közel 350.000 m2 sikeres fejlesztést valósított meg Magyarországon, melynek értéke közel 450 millió euró. Nevéhez olyan ingatlanfejlesztések fűződnek, mint az Infopark A, az Alkotás Point, az M1 Business Park, az Airport Business Park, vagy a Market Central Ferihegy bevásárlópark. Mindezek mellett a cég piacvezető az ingatlanpiaci szolgáltatások teljes spektrumán is, hiszen magas szintű vagyongazdálkodási- és ingatlankezelési, bérbeadási, kivitelezési-, energia menedzsment, valamint műszaki felügyeleti szolgáltatást is nyújt ügyfelei részére.

A White Star a közép-kelet európai régióban Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában és Romániában is jelen van és az elmúlt húsz évben több mint 50 sikeres projektben 2,3 millió négyzetméternyi fejlesztést valósítottak meg. A jelenleg folyó régiós fejlesztések kiemelkedő projektje az Elektrownia Powisle (Varsó, Lengyelország), amelyben egy régi, oltalom alatt álló erőmű alakul át és bővül iroda-, kiskereskedelmi- és lakófunkciókat magába foglalva, új életre keltve a házat és ezáltal a környéket is. A cég eddigi 16 ipari fejlesztése közül a két legutolsó kiemelkedő a varsói Diamond Business Park és a prágai D1 Logistic Park.

www.whitestar-realestate.com

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik